Foto: SVT

Nya restriktioner: ”Utan hjälp klarar jag mig två dagar till”

Publicerad

Jannis Karantonis stängde sin bar veckan innan jul. Sitt kafé kunde han fortsätta hålla öppet. Men nu slår de nya restriktionerna mot gallerior hårt även mot den verksamheten.

– 120 platser har plötsligt blivit 22. Jag förlorar 95 procent av försäljningen, konstaterar krögaren Jannis Karantonis bittert.

Restriktioner under pandemin har drabbat barer, restauranger och kaféer hårt. SVT har varit i kontakt med flera näringsidkare i länet som uttrycker att läget är mycket svårt.

En av dem är krögaren Jannis Karantonis. Han stängde sin bar veckan innan jul och hans kafé drabbas nu hårt av nya restriktioner då det ligger i en galleria. Antalet platser har sjunkit från 120 till 22.

– Utan fastighetsägarens hjälp klarar jag mig i två och en halv dag till, säger han.

Trots hjälp från fastighetsägaren känner sig Jannis Karantonis uppgiven och ledsen.

– Vi har gått från åtta till tre i personalen. Vi är inte längre självförsörjande utan lever på bidrag men bidragen kommer inte. Regeringen säger att pengarna ska komma men vi får inga pengar in på kontot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.