Foto: Ellinor Rostedt

Nya torgplaner på gång – toppolitiker vill riva paviljongen

Publicerad

En ny paviljong med någon slags kaféverksamhet på torget i Karlshamn – men inte lika stor som det tidigare planerades. Det är vad de styrande politikerna vill göra med torget nu när planeringen återigen har satts igång.

Arbetet med att förnya och utveckla torget som utgör Karlshamns mittpunkt är något som har diskuterats i över tio år. Förra året stoppade politikerna planerna i sista stund efter att kostnaderna drog iväg.

Nu har den styrande koalitionen tänkt om men vill fortfarande riva den befintliga paviljongen.

– Vi vill att det ska vara en ny byggnad men kostnaderna måste vara lägre. Det som de tänker göra nu är att ta fram ett hus som är mindre och ingen trädallé och det bygger på att vi gör det i mindre format. säger Per-Ola Mattsson (S), kommunstyrelsens ordförande Karlshamn. 

Annan placering

I planen som revs upp låg byggnaden framför Flaggenhuset men i de nya planerna som nu diskuteras har detta ändrats.

– Det är en likadan byggnad men inte lika lång och den ställs mot kyrkomuren istället. På detta sättet går vi flaggenhuset till mötes, säger Per-Ola Mattsson.

Vet ni vad kostnaden blir för detta?

– Nej, men de kostnaderna vi redan har lagt kan vi nyttja till stor del och mycket förberedelsearbetet kan vi använda, säger Per-Ola Mattsson.

Politikerna har nu skickat frågan tillbaka till förvaltningen som ska ta fram tydligare underlag och ett förslag som sedan ska det återigen tas upp i kommunstyrelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer