Foto: SVT

Nya VA-taxor i Ronneby dröjer

Uppdaterad
Publicerad

De tidigare VA-taxorna i Ronneby kommun ska ligga kvar, men tillämpas på rätt sätt. Det fastslog i dag Ronnebypolitikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott.

Sedan tidigare var det bestämt att Ronneby kommun skulle ta fram nya taxor för vatten och avlopp. Det kommer nu dröja till i senvåren, efter ett beslut i kommunstyrelsens arbetsutskott.

– I dag har det beslutats att nuvarande taxor gäller, och att de ska tillämpas i väntan på beslut om nya taxor. De nya kommer inte träda i kraft förrän tidigast i maj 2018, säger Anna Ekberg, informationschef på Ronneby kommun.

Brottsmisstankar mot Miljöteknik

Samtidigt beslutades om en gemensam utredning av vad som har gått fel.

– Det pågår som ni vet en polisutredning. Men vi har även beslutat att Ronneby kommun och Miljöteknik ska göra en gemensam utredning, med en extern utredare.

Det var i september som det kommunala bolaget Miljöteknik polisanmäldes av kommunstyrelsens ordförande Roger Fredriksson (M), då de under en längre period misstänktes ha frångått de fastlagda taxorna för anslutning till vatten och avlopp. Det innebär att flera personer både kan ha fått betala för mycket – eller för lite – i avgift.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brottsmisstankar mot Miljöteknik

Mer i ämnet