Bodestorpsskolan i Karlshamn har upptäckt asbest vid renovering. Nu tvingas elever att flytta. Foto: Jerker Hagman/SVT

Nytt asbestlarm vid skolrenovering – barn flyttas i Karlshamn

Uppdaterad
Publicerad

Bygget av nya utrymningstrappor på Bodestorpsskolan i Karlshamn har stoppats sedan man hittat asbest. Personal och 18 fritidsbarn har flyttats från sina lokaler.

– Som en ren försiktighetsåtgärd har vi flyttat verksamheten från huvudbyggnaden till en byggnad på gården, säger Marita Mattsson, rektor.

Under förra veckan flyttades barnen och personalen från fritidslokalerna efter att man upptäckt asbest när man gjort hål i golvet under renoveringen av Bodestorpsskolan.

– Barnen har inte vistats i den delen som det renoveras i men vi flyttade verksamheten som en ren försiktighetsåtgärd, säger Marita Mattsson, rektor.

Till BLT, som var först med nyheten, säger kommunens fastighetsingenjör Anna Holmberg att allt invändigt renoveringsarbete är stoppat för att utreda om asbesten har spridit sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.