Inger Pilthammar (M) lämnar sina politiska uppdrag efter krisen i Sölvesborg. Foto: SVT

Nytt avhopp: Inger Pilthammar (M) lämnar politiska uppdragen

Uppdaterad
Publicerad

Efter de senaste dagarnas turbulens i Sölvesborgspolitiken väljer nu även Inger Pilthammar (M) att lämna sina politiska uppdrag med omedelbar verkan, skriver BLT. Avgången är en sympatihandling för dottern Emilie Pilthammar, som lämnade kommunalrådsposten under måndagen.

Inger Pilthammar är ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i omsorgsnämnden i Sölvesborg. Dessutom har hon tunga uppdrag i Region Blekinge, där hon sitter i regionfullmäktige och hälso- och sjukvårdsnämnden bland annat.

Men nu väljer även hon att lämna samtliga sina politiska uppdrag med omedelbar verkan, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Kritik mot toppmoderat

– Efter allt som har hänt de senaste dagarna känns det inte längre roligt att vara politiker. Jag gör som Emilie, jag avgår och släpper alla mina uppdrag med omedelbar verkan, säger Inger Pilthammar till BLT.

Hon kallar skandalbilden som orsakat den politiska krisen för ”en idiotisk bild”, men menar att dottern utsatts för ett drev i sociala medier.

– Allting handlar om att Emilie satt i Samstyret med Sverigedemokraterna och umgicks med en del av dem även privat. Det stack i ögonen på en del av hatarna, säger hon till tidningen.

Det är i nuläget oklart om hon lämnar partiet.

SVT Nyheter Blekinge har sökt Inger Pilthammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot toppmoderat

Mer i ämnet