Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Socialdemokraternas ordförande i Olofström, Ola Claesson, har polisanmält skadegörelsen och överväger nu tillsammans med övriga partier om nya valskyltar kan sättas upp. Foto: SVT och Socialdemokraterna

Efter sabotaget: Oklart om nya skyltar kommer upp – partierna i krismöte

Uppdaterad
Publicerad

Inför det här valet var Socialdemokraterna först ut med att placera affischer i Olofström – men blev utsatta för skadegörelse på flera platser runtom i kommunen. Nu blir det ett tvärpolitiskt möte med övriga partier om valaffischer kan komma på plats igen.

På flera platser i Olofström, Gränum och Vilshult har Socialdemokraternas valplakat saboterats.

– Det är bedrövligt att man ska råka ut för det i ett demokratiskt samhälle. Vi har lagt uppåt 15 000 kronor på material till våra valaffischer och 30 personer har engagerat sig ideellt med att bygga ihop dem och placera ut dem, säger Socialdemokraternas ordförande i Olofström, Ola Claesson.  

Valet 2022 Blekinge

Har tagit kontakt med andra partier

Många skyltar har fått städas bort för att slängas. De affischer som inte förstörts av vandaliseringen har partiet samlat in och förvarar i förråd i väntan på beslutet om de ska placeras ut igen eller inte.

– Vi kommer att ta beslut i det närmaste om vi ska sätta ut dem. Vi har också tagit kontakt med de andra partierna, eftersom de också är oroliga efter detta, för att diskutera hur vi kan gå vidare, säger Ola Claesson (S).

Partiets valaffischer i Kyrkhult och Hemsjö har hittills inte blivit utsatta för skadegörelse och där står de kvar.

– Där har de fått vara i fred för stunden och vi hoppas att det ska så förbli, säger Ola Claesson.

Uppdatering 18/8: På onsdagen beslutade Socialdemokraterna att valaffischerna kommer att sättas upp i Olofström igen.

I klippet får du följa med till Olofström och möta Ola Claesson (S) som utsatts för skadegörelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Blekinge

Mer i ämnet