Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lovis Helen Sjöström Müller och hennes pappa Olle Müller blev förvånade när någon annan plockat ut ledsagarens band. Spela klippet för att höra mer om händelsen. Foto: Karin Karltun/SVT

Olle, 87, snuvad på Sweden Rock när festivalen redan lämnat ut bandet

Uppdaterad
Publicerad

Förra året tog Lovis Helen Sjöström Müller med sin pappa Olle Müller på Sweden Rock – ett minne för livet.

I år skulle de dit igen men var i sista stund tvungna att byta ledsagare till pappan. När de sedan skulle hämta ut biljetterna ska de enligt dottern fått beskedet att någon annan hämtat ledsagarens band och att det inte var möjligt att få ett nytt.

– Nu fick vi inga minnen från i år, säger hon.

Då Olle uppskattade det första besöket så mycket ville Lovis Helen göra samma sak i år igen.

– Jag vill ge min pappa upplevelser som han blir glad av, jag vet att min pappa älskar musik, han kan börja gråta om han hör bra musik. Så jag ville verkligen göra det här för honom, säger hon.

På grund av pappans hälsa och att han är rullstolsburen så behöver han en ledsagare. I sista stund var de tvungna att byta ledsagare, men när de skulle plocka upp bandet till den nya så stötte de på patrull.

Plockats ut av en annan

Enligt Lovis Helen Sjöström Müller fick hon då beskedet att festivalarmbandet hämtats ut av någon annan. När hon då ville ha ett nytt band till den rätte ledsagaren så gick inte det.

– Då försvann ju alla möjligheter för min pappa att komma in.

När SVT träffar Lovis Helen Sjöström Müller så planerar hon att polisanmäla händelsen och tycker också att Sweden Rock ska se över sina rutiner.

Sweden Rock beklagar

Den som besöker Sweden Rock och behöver ha med sig en ledsagare anmäler själv den personen till festivalen. Det är möjligt att byta band mellan ledsagare men då måste det ske fysiskt med båda närvarande.

I ett mejl till SVT skriver Sweden Rock:

”Nu har vi inte alla detaljer kring detta enskilda fall, men vi vill förstås beklaga att de har blivit lurade av sin ledsagare.

För att hämta ut festivalarmbandet måste ledsagaren alltid visa id, så det handlar inte om att någon helt annan person har hämtat ut ledsagararmbandet utan att personen i fråga svikit sitt löfte gentemot personen i behov. Detta är inte en situation vi har hört om tidigare, men självklart ska vi se över om det finns något vi kan göra annorlunda från vår sida.”

Spela klippet för att höra Lovis Helen Sjöström Müller berätta om händelsen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.