Efter en intervju med SVT har kommunalrådet Morgan Bengtsson (S) fått motta hot och hat. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT

Olofström polisanmäler hoten mot Morgan Bengtsson (S)

Uppdaterad
Publicerad

De hotfulla kommentarerna som riktats mot kommunalråd Morgan Bengtsson (S) polismäls nu av Olofströms kommun. I ett pressmeddelande som kom på måndag eftermiddag skriver kommunalrådet att kommentarerna var över gränsen. 

I en intervju med SVT Blekinge i juli uttalade sig Morgan Bengtsson (S) om de bränder som skett i Olofström den senaste tiden beror på nedstängningen av samhället under covid-19. Efter intervjun har Morgan Bengtsson (S) fått motta hot och hat från olika håll. Hot som polisanmäldes av av Olofströms kommun.

– Det drabbar inte bara mig som enskild person, jag har ju en familj och jag har barn, säger Morgan Bengtsson, när SVT Blekinge pratar med honom på måndagen.

– När jag först tog emot dessa hot trodde jag inte det var sant. Det var en chock att få utstå detta.

Han vill inte gå in på hur hoten har yttrat sig, men är noga med att påpeka att han har fått fint stöd av familj, vänner, partikollegor, opposition, medborgare i Olofström med flera.

Skyldighet att hålla god ton

Även specifika kommentarer har anmälts direkt till Facebook, vilket har resulterat i att flera av de hotfulla kommentarerna har tagits bort från kommentarsfälten.

– När det blir ett så hårt samtalsklimat med personangrepp har det gått över gränsen. Vi har alla en skyldighet och en möjlighet att skapa ett bra samtalsklimat i sociala medier genom att hålla god och vänlig ton, säger Morgan Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.