Ett omfattande snöväder kan komma att ställa till problem i trafiken. SMHI går nu ut med en varning. Foto: Johan Nilsson/TT

Omfattande snöfall på väg – SMHI går ut med varning

Uppdaterad
Publicerad

SMHI går nu ut med en klass 1-varning för bland annat Blekinge, Skåne och Kalmar län. Ett omfattande snöfall natten till söndagen gör att det kan bli besvärligt på många vägar.

Snöfallsområdet rör sig in över Götaland natten mot söndagen och både söndag och måndag väntas bli besvärliga väderdygn i bland annat Skåne, Blekinge och Kalmar län. Även Öland kommer att drabbas och omfattas av varningen.

Upp mot 20 centimeter ganska tung och blöt snö väntas i sydöstra Götaland. Längst i söder kommer snön att övergå i regn.

Klass 1-varning är den lägsta varningen på SMHI:s tregradiga skala; klass 1, klass 2 och klass 3. Så här beskriver SMHI en klass 1-varning: ”Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.