Tre personer anhållna för mord

Uppdaterad
Publicerad

Totalt tre personer sitter nu anhållna misstänkta för mordet på en 21-årig kvinna i Karlskrona. Enligt boende i området har det länge varit stökigt i anslutning till den misstänkta brottsplatsen.

Enligt polisens informatör Ewa-Gun Westford har den döda kvinnan utsatts för grovt våld.

– Men vi vet fortfarande inte hur hon dog. Kroppen ska därför obduceras snarast.

#falletemmeli

Polisens arbete fortsätter nu med förhör och den tekniska undersökningen runt området är ännu inte avslutad, enligt Ewa-Gun Westford.

Hittades svårt skadad

Det var vid 22-tiden på måndagskvällen som polisen fick in flera larm om att en kvinna i 20-årsåldern hittats svårt skadad i ett bostadsområde nära Kungsmarken i Karlskrona.

När man kom fram till platsen konstaterades det att kvinnan var död och det hela rubriceras nu som mord.

Kända sedan tidigare

De två personer som anhölls misstänkta för mord redan under natten är 42 år respektive 57 år gamla. En av dem är hemmahörande i Karlskrona, och har tidigare dömts för narkotikabrott och misshandel. Den andra är hemmahörande i Södermanland, och är tidigare dömd för diverse narkotikabrott och våldsbrott. Den tredje mannen som anhölls under tisdagsmorgonen är en 39-årig man hemmahörande i Göteborg, som också är dömd sedan tidigare för bland annat vapenbrott och narkotikabrott.

Samtliga tre mordmisstänkta nekar till brottet.

Även offret har varit känt av polisen sedan tidigare.

Knackar dörr i området

Enligt polisens informatör Ewa-Gun Westford har de inblandade koppling till varandra.

– Det finns en viss relation, säger hon.

– Vi utför just nu dörrknackning i området.

SVT Nyheter Blekinge har talat med boende i området som säger att det under lång tid varit stökigt i anslutning till den misstänkta brottsplatsen.

– Vi är inte överraskade och har länge bett polisen om hjälp för att få lugn i området. Situationen har gjort att vi inte längre trivs här. Vi har funderat på att flytta, säger en närboende.

”Förnekar all inblandning”

Uno Karlsson är den misstänkte Karlskronabons advokat. Under tisdagseftermiddagen satt han med sin klient i förhör och efter det var mannen fortsatt anhållen, men nekar till gärningen.

– Han förnekar all inblandning, säger Uno Karlsson.

Han vill inte gå in på några detaljer om vad mannen sagt till polisen om händelseförloppet.

– Han har lämnat uppgifter i förhöret men vilka uppgifter han lämnat kan jag inte gå in på. Utredningen är i sin inledning, säger Uno Karlsson.

Han vill heller inte kommentera om hans klient hade någon relation till offret eller till övriga misstänkta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet