Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den historiska straffen i klippet. Foto: Erik Lundmark/SVT

Omtalade straffen i mål – men HF Karlskrona vann efter förlängning

Uppdaterad
Publicerad

En av de mer omtalade straffarna i svensk handbollshistoria har kastats. Det blev mål och förlängning, fyra dagar efter att matchen mellan HFK och VästeråsIrsta först blåstes av. I förlängningen vann HF Karlskrona med 30–26.

HF Karlskrona trodde att de lämnade fredagens kvalmatch med ytterligare en seger i bagaget. Men VästeråsIrsta lämnade in en protest, eftersom de i slutsekunderna av matchen tilldelades en straff som aldrig fick kastas.

Straffsituationen bedömdes nämligen ha ägt rum efter att matchtiden runnit ut, och HFK tilldömdes segern med 25–24.

Men Västeråslaget fick rätt, och under tisdagskvällen var det dags för den omtalade straffen.

VästeråsIrstas Isak Karlsson lyckades sätta den historiska straffen bakom HFK-målvakten Phil Döhler och matchen gick till förlängning, fyra dagar efter att matchen först blåstes av.

I förlängningen var Karlskrona det bättre laget och vann med 30–26.

Karlskrona leder matchserien med 2–0 i matcher. I morgon onsdag möts lagen igen i den tredje kvalmatchen. Första laget att vinna tre matcher i kvalserien säkrar en plats i Handbollsligan nästa säsong.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se den omtalade situationen från i fredags här. Foto: Handbollsligan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.