• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Kommundirektör Carl-Martin Lanér och oppositionsråd Ola Robertsson (S), Foto: SVT

Oppositionens larm: Kommundirektören inkopplad efter Fredrikssons utbrott

Uppdaterad
Publicerad

Flera gånger har den socialdemokratiska oppositionen i Ronneby slagit larm till kommundirektör Carl-Martin Lanér.

Syftet har varit att få stopp på M-kommunalrådet Roger Fredriksson beteende mot enskilda tjänstemän.

Oppositionsrådet Ola Robertsson (S) vill själv ogärna recensera Roger Fredrikssons kritiserade ledarstil, men bekräftar att han uppvaktats av tjänstepersoner i stadshuset som farit illa av kommunalrådets beteende.

– Det finns exempel där tjänstepersonernas arbetsmiljö påverkats negativt av kommunalrådets agerande. Som anställd har du rätt att känna dig trygg och ska inte behöva utstå obehag eller kränkningar. Därför har vi vid flera tillfällen fört en dialog med kommundirektören om detta, säger Ola Robertsson.

Vad samtalen lett till för åtgärder och gett för resultat vet inte S-ledaren.

Någon uppföljning har inte skett.

– Men jag upplever att det är färre som känner sig utsatta nu än tidigare, säger Ola Robertsson.

Enligt kommundirektör Carl-Martin Lanér har det från förvaltningschefer i Ronneby inte framförts några klagomål på Roger Fredriksson.

– Efter de signaler jag fick från politiken uppmanade jag kommunens förvaltningschefer att informera mig om det fanns exempel på sådant som orsakar dålig arbetsmiljö. Ingen har hittills hört av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.