Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kommunstyrelsens ordförande i Ronneby, Roger Fredriksson, kritiseras internt av flera partimedlemmar. Bland annat vice gruppledare Sara Blixt. Foto: Johan Nilsson/TT

Hård intern kritik mot kommunalrådet i Ronneby

Uppdaterad
Publicerad

Den interna kritiken mot M-toppen Roger Fredriksson i Ronneby har funnits länge.

Nu ifrågasätts hans ledarskap öppet av flera tunga partikamrater, som träder fram i P4 Blekinge.

I flera år har det cirkulerat uppgifter kopplade till kommunalrådet Roger Fredrikssons sätt att styra partiet och Ronneby.

Det har bland annat handlat om att han skällt ut och hotat både tjänstepersoner och politiker som han av någon anledning varit missbelåten med.

Efter valet 2022 valde riksdagsledamoten Camilla Brunsberg för SVT att kommentera Fredrikssons sätt att leda länsförbundet:

– Jag tycker att det finns väldigt stor förbättringspotential i Moderaterna i Blekinge utifrån ett ledarskapsperspektiv, sa hon då.

Och nu kommer nya graverande uppgifter som styrker bilden av M-ledarens agerande. Flera partikamrater vittnar för P4 Blekinge om kränkande och nedlåtande beteende från Fredriksson.

Roger Fredriksson väljer att inte ställa upp på någon intervju om anklagelserna mot honom.

Jag avböjer intervju då jag inte kommenterar rykten. Om det finns synpunkter på mitt ledarskap, hoppas jag naturligtvis att det framförs till mig direkt eller via de strukturer vi har för att omhänderta den här typen av frågor”, skriver han i ett sms till SVT Nyheter Blekinge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.