Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nyblivna riksdagsledamoten Camilla Brunsberg (M) väljer nu att berätta i SVT, om de slitningar som varit inom Moderaterna i Blekinge de senaste åren. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Efter interna konflikterna: Så vill Brunsberg ena Moderaterna

Uppdaterad
Publicerad

Efter viss betänketid väljer nu den nyblivna riksdagsledamoten Camilla Brunsberg (M) att berätta om stridigheterna inom Blekingemoderaterna – och om en mandatperiod som kantats av både bråk och också av, enligt henne, bristande ledarskap.

Moderaterna backade i valet i tre av fem Blekingekommuner och förlorade makten i regionen.

Samtidigt har partiet i Blekinge den senaste mandatperioden brottats med interna slitningar, öppna bråk, misslyckade kuppförsök och infekterade maktstrider.

Den senaste vann Camilla Brunsberg – som i somras genomförde en krysskampanj som bar henne hela vägen till riksdagen.

Också den delvis färgad av partiets inre motsättningar i Blekinge.

– Den delen av valrörelsen var förfärlig. Droppen var väl när jag skulle stoppas från att medverka i ett SVT-reportage. Jag upplevde att det fanns krafter i partiet som försökte...tysta mig, säger hon.

”Stor förbättringspotential”

Nu har Camilla Brunsberg lämnat kommunpolitiken, installerat sig i Stockholm och påbörjat arbetet i försvarsutskottet.

Men vägen dit var inte rak och för SVT Nyheter Blekinge väljer hon i dag, efter viss betänketid, att bland annat ge sin syn på hur Blekingemoderaterna styrts och styrs under förbundsordförande Roger Fredrikssons ledning.

– Jag tycker att det finns väldigt stor förbättringspotential i Moderaterna i Blekinge utifrån ett ledarskapsperspektiv. Vi kan konstatera att det har varit väldigt stökigt de sista åren och förbundsstyrelsens viktigaste uppgift är att ena länet och hålla ihop partiet.

I klippet: Hör intervjun med Camilla Brunsberg om de interna slitningarna i Blekingemoderaterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.