Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Moderaternas förbundsordförande Roger Fredriksson får möjlighet att svara på partikollegan Camilla Brunsbergs kritik. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Så svarar förbundsordföranden på kritiken

Publicerad

Infekterade maktstrider och kuppförsök. Stridigheterna i Blekingemoderaterna har varit många och riksdagsledamoten Camilla Brunsberg har nu valt att berätta i SVT och ge sin bild av hur tiden varit. Där berättar hon bland annat om hur partiet inte stått enat – vilket hon också säger är just förbundsordförandens viktigaste uppgift.

– Vill hon framföra det så får hon göra det, säger Roger Fredriksson (M) om uttalandet.

I en intervju med SVT Nyheter Blekinge beskriver Camilla Brunsberg den gångna mandatperioden som tidvis förfärlig. Hon vittnar bland annat om hur partiledningen, däribland förbundsordförande Roger Fredriksson, gjorde flera försök att tysta ner henne och hennes personvalskampanj.

Vill inte svara

Men när SVT når Roger Fredriksson vill han inte ställa upp på någon intervju och är i telefon fåordig kring den kritik som framförts.

– Jag kommenterar inte interna angelägenheter i media, det har jag som policy, säger han bland annat.

Hör förbundsordförandens svar i klippet ovan – där han bland annat får frågan om det finns något i valrörelsen som han ångrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.