Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Camilla Brunsberg (m) petades på Blekingemoderaternas lista, trots att hon vann provvalet. Nu berättar hon om sveken hon upplevde av sina partikamrater. Se mer i klippet. Foto: Michelle Hallberg/SVT

Camilla Brunsberg: Tre kännbara svek från egna partiet

Uppdaterad
Publicerad

På Moderaternas valaffischer till riksdagen lämnades Camilla Brunsberg utanför det man kallade för ”Team Blekinge”. Hon flyttades också ner från partiets valsedlar trots att hon vann provvalet.

Nu berättar Camilla Brunsberg om de tre värsta sveken från det egna partiet.

Camilla Brunsberg blev på nomineringsstämman i november nedflyttad till en tredjeplats på partiets valsedel till riksdagen – det trots att hon i provvalet fått allra flest röster av medlemmarna. Nedflyttningen visste hon om när hon åkte till stämman – ändå tvingades hon stå och presentera sig själv i fem minuter.

– Det var en obehaglig dag, berättar hon för SVT Nyheter.

Illa berörd

Och det är bara en av flera händelser under valrörelsen som gjort Camilla Brunsberg illa berörd.

– Jag är van vid att man behandlar varandra väl. De interna sakerna har varit förfärliga, saker man inte ska behöva utsättas för när man bedriver en valrörelse för ett parti.

Hör de tre största sveken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.