Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Min son skrek ”Pappa, det brinner”, berättar Kåre Johansson som bor på Björkholmen. Hans hus brann ner för två år sedan och är en av de som är oroliga efter den senaste tidens bränder i området. Hör mer i klippet. Foto: Henrik Friberg/SVT

Oro på Björkholmen i Karlskrona efter senaste tidens bränder

Publicerad

I måndags natt brann det i två soptunnor på Björkholmen i Karlskrona. Kåre Johansson, som bor precis bredvid, var en av de första som upptäckte branden i måndags natt. Något som väckte obehagliga minnen hos honom.

För två år sedan brann hans hem och Bed & Breakfast ner. Det har nu byggts upp igen på samma plats. När Kåre Johanssons son i måndags natt ropade att det brann trodde Kåre därför först att det var dags igen.

– Min son skrek ”Pappa, det brinner”. Då trodde jag först att det var i vårt hus det brann och tänkte nej, fan inte nu igen, säger han.

Soptunnorna som brann stod i anslutning till ett bostadshus och elden var på väg att sprida sig till husfasaden innan räddningstjänsten var på plats och kunde släcka branden.

– Hade elden fått vara för sig själv tror jag att det hade tagit sig i den gamla fastigheten som ligger intill och då hade vi haft ett övertänt hus här åter igen, säger Kåre Johansson.

Boende i området oroliga

Branden är den andra på kort tid på Björkholmen. I början av månaden brann det i sopcontainrar och boende i området är oroliga över utvecklingen.

Polisen anser inte att det finns en förhöjd risk för bränder på Björkholmen. De utreder den senaste branden men har än så länge inga misstänkta.

– Dessvärre fanns det inte någonting kvar att göra teknisk undersökning på eftersom sopkärlen som brann är helt förstörda, säger Thomas Johansson, kommunikatör på Polisen i Karlskrona.

Hör Kåre Johansson berätta mer om måndagsnattens brand i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.