• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kumla kommun, i Örebro län. Det kommunala dricksvattnet är påvisat förorenat av bakterier. Kommunledningen uppmanar alla att koka vattnet före förtäring. Läs mer här

Över 2000 vill rädda nedläggningshotad tandvårdsklinik

Publicerad

Tandvårdskliniken i Bräkne-Hoby hotas av nedläggning vilket möts av protester, det skriver BLT. Över 2000 namnunderskrifter har samlats in för att den ska få vara kvar.

Region Blekinge arbetar nu med en utredning som kan leda till nedläggning av tandvårdskliniken i Bräkne-Hoby. Enligt tidningen menar förvaltningen att det inte är hållbart att driva en mindre klinik ur kompetens- och rekryteringssynpunkt. Istället vill de satsa på en ny utbildningsklinik i Ronneby.

En grupp Bräkne-Hobybor har sedan utredningen blev känd samlat in namnunderskrifter för att behålla kliniken och nu har över 2000 namnunderskrifter samlats in.

Namnunderskrifterna ska lämnas in till politikerna i tandvårdsnämnden i oktober, när även resultatet av utredningen presenteras.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ronneby

Mer i ämnet