Roger Jönsson, ishockeyinstruktör, poängterar att det viktigt att det finns flera vägar till elithockeyn. Foto: SVT

Olofström hockeygymnasium – en andra chans att lyckas som hockeyspelare

Uppdaterad
Publicerad

Olofströms hockeygymnasium tar hand om elever som inte kommer in på ett gymnasium med elitsatsning, som exempelvis Karlskrona hockeygymnasium.

– Vi får ofta jobba med dom spelar som inte kommer in på elitsatsningarna såsom de som har en NIU-status, men det är fortfarande väldigt många som söker hit. De är många som inte bäst när de är femton och får hitta en annan väg till elithockeyn, säger Roger Jönsson, ishockeyinstruktör.

– Jag kom inte riktigt in på något som var en elitsatsning, men sen så bodde jag nära Olofström och kom in här och kände att det fanns möjligheter för mig att utvecklas här, säger Albin Henriksson, en av eleverna.

Fler vägar till eliten

Roger Jönsson menar att finns andra vägar att ta för den som inte kommer in på ett av de elitsatsande gymnasierna.

– Förra året hade vi en kille från Falköping, Lukas Frank, som i år skrivit kontrakt med Karlskrona i Hockeyallsvenskan. Han kom inte in på något av bättre hockeygymnasierna. Det är kul när det kommer en kille som tar den vägen och visar att det är möjligt, säger Roger Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.