Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet berättar Christian Gustafsson hur dotterns stökiga skolgång påverkat familjen. Foto: Wivan-Kristina Sandberg/SVT

Pappan Christian om dotterns skolgång i Ronneby: ”Det har varit många sömnlösa nätter”

Publicerad

För Christian Gustafsson i Ronneby har dottern Tuvas skolgång inneburit både uppoffringar och mycket oro då hon i perioder inte alls gått i skolan.

– Vardagen har varit upp och ner – har man ett barn med diagnoser kräver det mer jobb som förälder, säger han.

I klippet berättar pappan om utmaningarna under dotterns skolår.

Christian Gustafssons dotter Tuva, 18 år, har i många år haft väldigt svårt att stiga upp på morgnarna. När hon väl varit i skolan har hon haft svårt att koncentrera sig och sällan fått den hjälp hon behövt för att klara ämnena i skolan.

– Jag vet att det finns föräldrar som har hemmasittande barn som inte kan gå till jobbet. Jag har kunnat gå till jobbet, även om jag i vissa perioder har kommit senare än planerat, säger Christian Gustafsson.

Sedan Tuva kom in på Introduktionsprogrammen (IM) på gymnasieskolan Knut Hahn i Ronneby har hon kunnat läsa in betygen från högstadiet.

– Nu tycker hon det är roligt att gå till skolan, och trivs, säger Christian Gustafsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.