Foto: Henrik Friberg

Parkeringskaos på Blekingesjukhuset

Publicerad

Parkerinssituationen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona har blivit ohållbar. Flera besökare som SVT Nyheter Blekinge pratat med berättar om kaos och hur de ibland fått vända och åka hem eftersom det inte fanns någon parkeringsplats.

Varje dag besöker tusentals männsiskor Blekingesjukhuset  och fler besökare vittnar om den ohållbara parkeringssituationen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona.

– Det är ju kaos, säger Lisbeth Karlsson.

Får åka hem

– Det har hänt att jag fått åka hem för att jag inte har hittat någon plats, säger Marie-Kristin Johansson 

Leif Skoog tillhör också dem som letar efter parkering på sjukhusområdet.

– Ibland kan det ta en halvtimme innan man hittar någon plats och ibland får man parkera ute i gräset, säger Leif Skoog

Förhöjd olycksrisk

De ansvariga på landstinget håller med besökarna om att parkeringssituationen är besvärlig just nu.

– Risken är att många besökare och patienter cirkulerar på sjukhusområdet och letar parkering och det höjer ju självklart olycksrisken, säger Per Johansson, förvaltningschef för landstingsservice.

Bättring i höst

Men han lovar också att det ska bli bättre redan i höst.

– Så fort vi är färdiga med den nya personalparkeringen så kommer det bli lättare för besökare och patienter att hitta en parkeringsplats, säger Per Johansson.

Parkeringsavgiften kommer att fördubblas, från fem till tio kronor. En tanke med det är att landstinget hoppas också att fler ska välja att åka kollektivt till sjukhuset.

– Ja, vi hoppas verkligen det. Vårt mål i framtiden är att ha en helt bilfri sjukhusmiljö, avslutar Per Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.