Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Lisa Garting och hennes familj ser det som en självklarhet att besöka Ung Cancer i Karlskrona. Foto: SVT

Pärlband av besökare när Ung Cancer kom till Blekinge

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer tog sig under söndagen till Scandic i Karlskrona, där Ung Cancer hade stannat till på sin turné. Där fick de lyssna till föredrag, spela bordpingis och göra pärlarmband.

En av alla besökare var Lisa Garting, som ser det som en självklarhet att vara med. Hon drabbades själv av en cancerdiagnos för fem år sedan, och kunde vända sig till Ung Cancer för stöd.

– Det betydde väldigt mycket för mig. Bara att få ett sammanhang, att få höra om andras berättelser och känna att man inte var helt ensam i det man gick igenom. Det var också en stor stöttning ekonomiskt och med rehabiliteringen. De gör ett fantastiskt arbete, säger hon.

I dag är hon friskförklarad, och säger själv att hon mår bättre än någonsin.

– Men det känns fint att de är tillbaka i Karlskrona, så man kan komma och stötta de på de sätt man kan, för de har stöttat mig så mycket.

Besöker mindre städer

Syftet med Ung Cancers turné är helt enkelt att komma ut och synas i större delar av landet. I år har turnén stannat i bland annat Umeå och Eskilstuna förutom storstäderna hittills.

– Det är en mötesplats för de som kommer och vill stötta organisationen och våra medlemmar, och ta del av vad vi gör och vad vi kan erbjuda. Det är syftet med turnén vi gör, säger Stefania Citraro, projektledare på Ung Cancer.

Hur har responsen varit?

– Det känns väldigt positivt och vi hoppas på en väldigt bra dag. Vi var här för fem år sedan och pärlade. Då var det en tjej som jobbade som volontär, och nu har hon dragit ihop hela gamla volontärgänget så alla kommer hit i dag. Det är jättekul.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer