Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vänsterpartiet i Sölvesborg vill att kommunen ska hissa regnbågsflaggan på kommunala flaggstänger under prideparaden på tisdag. Foto: SVT/TT

Partiets uppmaning till kommunen: Hissa regnbågsflaggan

Uppdaterad
Publicerad

Hissa regnbågsflaggan på kommunens samtliga flaggstänger under prideparaden i Sölvesborg – det uppmanar nu Vänsterpartiet.

– Det är ett sätt att visa att vi står upp för mångfald och allas lika värde, säger Willy Söderdahl (V).

På tisdag arrangeras för första gången en prideparad i Sölvesborg. Vänsterpartiet vill nu att kommunen hissar regnbågsflaggan på samtliga kommunala flaggstänger i samband med paraden.

– Det är fantastiskt roligt att vi ska få genomföra det här. Vi ska vara stolta, och det ska vi visa genom att flagga. Jag tror många Sölvesborgare skulle uppskatta det, säger Willy Söderdahl.

Sedan 2019 har kommunen inte hissat regnbågsflaggan på kommunala byggnader – ett beslut som fått kritik från priderörelsen, oppositionspartier och JO-anmäldes av två privatpersoner.

Ska hissas vid idrottsplatsen

Prideorganisationen har fått tillstånd att hissa regnbågsflaggor vid idrottsplatsen Svarta led där pridetåget ska utgå ifrån.

På kommunhuset blir det dock ingen regnbågsflagga meddelar kommunalrådet Louise Erixon (SD).

– Jag har inte fått någon förfrågan om det men min grundläggande uppfattning är att kommunhuset inte är en plats för politiska manifestationer utifrån enskilda lobbyorganisationers intressen. Det finns nog lämpligare platser för sådant, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer