Emma Stjernlöf (M) Foto: SVT

Partikollegorna bojkottade Stjernlöfs (M) möte

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen kallade hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Emma Stjernlöf (M) sina allianskollegor till ett förberedande nämdmöte.

Men tre av ledamöterna dök inte upp: De egna partikollegorna.

En intern maktstrid pågår inom Moderaterna i Region Blekinge. Regionrådet Emma Stjernlöf krävs på avgång från det egna partiet och är sedan ett par veckor tillbaka isolerad från allt internt partiarbete. Samtidigt som hon vägrar lämna sin post.

Sprickan inom partiet blev allt tydligare under onsdagen, när Stjernlöf bjudit in allianskollegorna i hälso- och sjukvårdsnämnden till ett möte.

Maktstriden i region Blekinge

– Alla kom utom de tre moderata ledamöterna, säger hon.

Vet du varför de inte kom?

– Nej. De har inte hört av sig till mig. Det är ledsamt. Det måste bli svårt för dem att fullfölja sina uppdrag som ledamöter i nämnden när de missar viktig och bra information, säger hon.

Bjöd in till annat möte: ”Mobbnigsfasoner””

Dagen innan, under tisdagen, bjöd regionstyrelsens ordförande Lennarth Förberg (M) och Centerpartiets gruppledare Lars Karlsson i sin tur in Allianskollegorna till ett likadant förberedande nämndmöte – dit Stjernlöf inte var inbjuden.

Liberalernas gruppledare Nils Ingmar Thorell beskrev valet att inte bjuda in Stjernlöf som ”rena mobbningsfasoner”, och valde att inte närvara. Även Kristdemokraternas gruppledarna Erik Lindborg bojkottade mötet.

De fyra Alliansgruppledarna och respektive ordförande för partiernas länsorganisationer är kallade till ett extrainsatt krismöte som ska hållas på onsdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Maktstriden i region Blekinge

Mer i ämnet