Från och med i dag gäller att det endast är tillåtet att ha med sig en medföljande till förlossningen, och ingen medföljande till BB. Foto: TT

Partnern får inte följa med till BB efter förlossning

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinge har infört nya restriktioner på förlossningen i Karlskrona, för att minska risken för smittspridning av coronaviruset. Från och med tisdag får partnern inte följa med till BB efter förlossningen.

För att minska risken av smittspridning och för att skydda patienter och personal, har kvinnokliniken i Region Blekinge nu infört särskilda restriktioner. Från och med i dag är det endast tillåtet att ha med sig en medföljande till förlossningen, och ingen medföljande till BB.

– Det är bara mamman och det förlösta barnet som får vistas på BB, berättar Mikaela Ericsson som är Avdelningschef på Förlossningsavdelningen på Blekingesjukhuset.

Corona i Blekinge

När får partnern spendera tid med barnet?

– Normalt vistas man på BB mellan 24 och 48 timmar. Så det är efter att modern fått komma hem.

Får vara med på förlossningen

När en förlossning har startat med smärtsamma värkar är det endast tillåtet att ta med en medföljande, som inte har några förkylningssymtom, på förlossningen. Det är inte tillåtet att ta med barn.

Men den visning av förlossningen och BB som brukar erbjudas blivande föräldrar, är inställd tills vidare.

”På grund av coronaviruset är det generellt besöksförbud på vårdavdelningar på Blekingesjukhuset och inom psykiatrin. Det är också restriktioner för medföljande till besök vid mottagningar.”, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet