En flerbarnsmamma från Blekinge tros ha varit huvudperson i det löst sammansatta pedofilnätverket. Foto: SVT

Pedofiloffret: ”Alla bilder och filmer handlar om pengar”

Uppdaterad
Publicerad

Totalt tolv unga personer är identifierade som offer i pedofilnätverket, där rättegången i dag inleds. I förhör berättar dottern till Blekingemamman hur hon tvingades till att ställa upp på övergreppen.

– Alla bilder och filmer handlar ju om pengar, säger hon.

En flerbarnsmamma från Blekinge tros ha varit huvudperson i det löst sammansatta pedofilnätverket, som i dag står inför rätta i Stockholms tingsrätt. Under flera års tid producerade hon barnpornografiskt material där hon tvingade sina egna barn posera i bilder och filmer, som bland annat såldes till Blekingemilitären.

– Det var ju därför att vi inte hade några pengar. Alla bilder och filmer handlar ju om pengar, säger flickan i förhör, som utgör en del av grunden för förundersökningen.

Omfattande svenskt pedofilnätverk

Vid flera tillfällen träffades mamman, militären och flickan på allmänna platser i Blekinge.

– Han undrade om vi kunde gå lite långsamt runt, men vi gick bara tjugo meter. Han frågade om jag ville ha mina egna pengar, men då sa jag alltid nej. Han tog aldrig på mig, men det kändes jobbigt.

”Jag har gråtit väldigt mycket i mitt liv”

Filmerna och bilderna tillverkades främst i hemmet, ofta på beställning av militären. Flickan berättar hur mamman antingen kunde vara med och filma och ge order, eller bara sätta igång inspelningen och lämna rummet.´

– Jag grät och jag skrek på henne; jag vill inte, alltså jag orkar inte mer och så. Men det blev en film i alla fall. Jag har gråtit väldigt mycket i mitt liv och vissa gånger kan det vara så att jag har gråtit för mycket och då är jag bara som en sten.

Barnen har omhändertagits av socialtjänsten enligt lagen om vård av unga. Mamman nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Omfattande svenskt pedofilnätverk

Mer i ämnet