• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Den hyllade bemanningspoolen där Ieva Martisone Sandqvist och Carola Karlsson arbetar, ska läggas ner. Hör mer i videoklippet. Foto: SVT

Personalen om nedläggningen: ”Det är jättetråkigt”

Publicerad

Vid månadsskiftet stängs bemanningspoolen ner – en verksamhet som har försett sjukhusen med timvikarier under pandemin.

– Det är jättetråkigt, jag tror det hade gjort gott att fortsätta, säger Ieva Martisone Sandqvist som arbetar på bemanningspoolen.

I början av coronapandemin i april 2020 startades bemanningspoolen upp som ett sätt att lätt fördela timanställda undersköterskor och vårdbiträden på sjukhusen i Karlskrona och Karlshamn.

Ieva Martisone Sandqvist är en av dem som har tagit emot jobbförfrågningar och därefter kontaktat timvikarier för att boka in dem på olika pass

– Timvikarierna har haft en väg in, en kontaktperson. Det är inte flera olika avdelningar som ringer och jagar dem, säger hon.

När bemanningspoolen stängs ner innebär det att cheferna återigen får ta över ansvaret för att hitta vikarier.

– Vi har fått höra mycket positivt från avdelningscheferna, att de uppskattar att vi har varit snabba att hitta personal till dem, säger Carola Karlsson, avdelningschef på bemanningspoolen.

Fler kompetenser

Kjell Ivarsson säger till SVT Nyheter Blekinge att verksamheten var tillfällig under pandemin men att regionen ska se över om någon form av bemanningspool kan bli aktuell i framtiden.

– Ska vi ha det framöver måste vi ha en hållbar plattform och fler kompetenser i bemanningspoolen, även sjuksköterskor och läkare, säger Kjell Ivarsson.

Hör personalen på bemanningspoolen berätta mer i videoklippet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.