Dagen efter mordförsöken i Vilboken i Olofström förstärker polisen sin närvaro i området. Hör kommunpolis George Nilsson berätta mer i klippet. Foto: Peo Möller/LocalEyes/SVT

Efter misstänkta mordförsöken: Polisen förstärker i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Polisen förstärker sin närvaro i Olofström efter de tre misstänkta mordförsöken som skedde i Vilboken natten till tisdagen.

Två av personerna som skadades i samband med händelsen har ännu inte kunnat höras av polisen på grund av sina skador.

Tre män fick föras till sjukhus med ambulans efter mordförsöken som skedde i en lägenhet i Vilboken i Olofström strax efter klockan tolv natten till tisdagen.

Hittills har bara en av de tre personerna kunnat höras av polisen.

– Vi har inte kunnat prata med två av de inblandade eftersom de vårdas på sjukhus. En av dem är allvarligt skadad, men läget är stabilt, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Förstärker närvaro

Under onsdagen förstärkte polisen sin närvaro i Vilboken.

– För trygghetens skull är det viktigt att vi finns på plats och är synliga. Man ska känna sig trygg i sitt närområde, säger George Nilsson som är kommunpolis i Olofström och Karlshamn.

Förhoppningen från polisens sida är att få in vittnesmål från personer som rör sig i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.