Foto: SVT

Polisen inleder förundersökning mot kommunen

Uppdaterad
Publicerad

Efter anmälan mot kommunen i samband med Emmeli Olssons dödsfall har polisen nu inlett en förundersökning om tjänstefel.

Det bekräftar chefsåklagaren och förundersökningsledaren Anne Williamsson för SVT Nyheter Blekinge.

– En förundersökning är inledd gällande tjänstefel. Jag har tittat på anmälan och gett direktiv till polisen kring vad de ska titta på i utredningen, säger hon till SVT Nyheter Blekinge.

#falletemmeli

Några närmare detaljer kring vad polisen ska titta på vill hon inte lämna i nuläget.

– Det råder förundersökningssekretess i ärendet, säger hon.

Det var i fredags som familjen till mördade Emmeli Olsson, 21, skickade in en polisanmälan då de menade att socialen bidragit till Emmelis död genom att inte ha gett henne någon annan form av vård än att placera henne på stödboendet Rosenbom. Det menar familjen ledde till att hon kunde fortsätta med sin destruktiva livsstil.

– Vi har ingen misstänkt ännu, utan nu utreder vi bara själva brottet. Sedan får vi se var vi landar, säger Anne Williamsson.

Kommunen välkomnar polisutredningen.

– Vi ska självklart medverka i den och det är bra att man vill utreda detta, säger Thomas Johansson, kommunikationschef på kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

#falletemmeli

Mer i ämnet