Maya Forstenius är mediechef för polisregion Syd. Foto: SVT/Polisen

Polisen: ”Lugn inledning på årets festival”

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en lugn inledning på festivalens första dygn enligt polisen. Men det har dock inträffat en del incidenter. Bland annat har en anmälan om sexuellt ofredande upprättats på festivalområdet.

– Det är en man i 40-årsåldern som i anslutning till en av scenerna har tryckt upp sitt ansikte mot brösten på en kvinnlig publikvärd, han grips därefter på platsen, säger Maya Forstenius som är mediechef för polisregion Syd.

Sammanlagt 15 personer har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Dessutom har sex anmälningar gjorts gällande inbrott i husvagn, tält eller husbil.

– Det har stulits kontanter och andra värdesaker i samband med inbrotten som inträffat på festivalområdets olika campingplatser. I år har vi från polisens sida riktat våra resurser på festivalområdet mot att motverka både stölder, inbrott och narkotikabrott, säger Maya Forstenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival

Mer i ämnet