Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen håller presskonferens med anledning av skjutningen i Karlshamn under onsdagseftermiddagen. Foto: SVT/Michelle Hallberg

Polisen om mordet i Karlshamn: ”En isolerad händelse”

Uppdaterad
Publicerad

Den man som greps under natten är anhållen som på sannolika skäl misstänkt för mordet i Karlshamn. Polisen kunde gripa honom efter att ett antal utredningsåtgärder genomförts, men ser mordet som en isolerad händelse, berättar de på dagens presskonferens.

– Det vi kan konstatera är att vi har ett mord här i Karlshamn. Det har skett i ett garage, säger Louise Englund, lokalpolisområdeschef i Karlshamn.

Larmet kom från ambulanspersonal som ryckt ut på ett misstänkt sjukdomsfall, men på plats kunde konstatera att den nu avlidne 23-åringen var skottskadad och tillkallade polis.

– Initialt sattes mycket resurser igång och platsen spärrades av. Det har skett dörrknackningar och hållits förhör, och skett en teknisk undersökning. Utredningsåtgärderna gjorde att vi kunde gripa en person som numer sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt.

”Inte kopplat till gängkriminalitet”

Båda inblandade är kända av polisen sedan tidigare, men för mindre allvarlig brottslighet.

– Vi ser det som en isolerad händelse, som inte är kopplad till gängkriminalitet.

Hur ställer sig den misstänkte till anklagelserna?

– Det kan jag inte gå in på.

Polisen vill inte heller gå in på detaljer om hur de inblandade känner varandra eller vilka tänkbara motiv som ska ligga bakom dödsskjutningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.