Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen ger en uppdatering om sökinsatsen i Karlskrona, bland annat vill man utöka samarbetet med Missing people. Foto: SVT

Sökandet fortsätter – trots svåra utmaningar: ”Ger inte upp”

Publicerad

Polisen vill fortsätta samarbeta med Missing people och det återstår stora områden att söka av. Polisen ser inget slut på den omfattande insatsen och efter en intensiv vecka fortsätter nu sökandet efter den försvunne 57-åringen i Karlskrona.

Polis och Kustbevakningen fortsätter denna veckan att söka efter den försvunne 57-åringen – men nu utan stöd från Försvarsmakten och Missing people. Därför kommer sökarbetet inte göras med samma intensitet som under förra veckan.

Och det finns vissa praktiska utmaningar som måste lösas.

– Det är väldigt duktigt folk som söker på öar och skär, men vi behöver kunna transportera dem och de poliser som är med mellan öarna. Det håller vi på att titta på om vi kan lösa, säger Thomas Johansson, kommunikatör hos polisen i Karlskrona.

”Ser inget slut på detta”

Sökinsatsen har redan gått till historien som den största i Karlskronas historia och Thomas Johansson menar att den kommer att fortsätta i samma breda utsträckning tills resultat börjar visas.

– Det är otroligt många resurser och vi pratar om mycket övertid. Men vi ger inte upp.

Finns det något stopp för att kunna ha en sådan här stor sökinsats?

– Egentligen inte. Det är respektive myndighet som får avgöra vad som är genomförbart men vi ber om de resurser vi behöver. Vi ser inget slut på detta och kommer att fortsätta arbeta intensivt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet