Sökandet fortsätter till havs men polisen säger att de hoppas påträffa mannen vid liv. Bilden är en arkivbild. Foto: Markus Dahlberg/SVT/Arkiv/Polisen

Polisen: Sökandet efter mannen fortsätter till havs

Uppdaterad
Publicerad

Polisen i Blekinge fortsätter att leta efter den man i 55-årsåldern som misstänks ha kidnappats av två yngre män. Sökandet koncentreras till områden längs kusten.

Ambitionen är fortfarande att hitta mannen vid liv.

Det sker nu ingen större organiserad sökoperation för att hitta den man som sedan den 25 juli är försvunnen i Karlskrona. Men polisen fortsätter att leta efter mannen.

– Det pågår sökarbete till havs och längs med kusten. Det är där vi letar, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Styckmord i Karlskrona

Han säger att polisen inte gett upp hoppet om att finna mannen vid liv.

– Det är alltjämt vår ambition. Rubriceringen är människorov och den har inte ändrats, vilket innebär att vi hoppas påträffa honom vid liv, säger han.

Polisen: ”Storskalig utredning”

Inledningsvis deltog också Kustbevakningen i sökandet och en större riktad insats gjordes i vatten nära den försvunnes bostad – emellertid utan resultat.

Enligt Robert Loeffel har ärendet hög prioritet.

– Det är en storskalig utredning av ett grovt brott och vi har avsatt de resurser som ett sådant arbete kräver.

Två män i 20-årsåldern sitter häktade misstänkta för människorov och polisen har bland annat säkrat blodspår från mannen på den plats där åklagaren menar att offret förts bort.

Båda misstänkta nekar till brott.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Styckmord i Karlskrona

Mer i ämnet