Den tillfälliga kameraövervakningen under nyårshelgen kommer ske i polisområde Blekinge nordöstra Skåne i brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte. Foto: SVT

Polisens drönare ska övervaka nyårsfirare

Uppdaterad
Publicerad

Under nyårshelgen kommer polisen att skicka upp drönare för att kameraövervaka platser som historiskt sett haft problem med otillåten användning av fyrverkerier.

Med start idag, den 27 december, fram till nyårsdagen kommer kameraövervakning med drönare att ske periodvis både i Blekinge och i nordöstra Skåne. Platserna det handlar om är Hässleholm, Kristianstad, Bromölla, Karlshamn, Ronneby och Karlskrona.

Polisen kommer under mellandagarna och nyårshelgen att använda drönare för övervakning i ett brottsförebyggande och trygghetsskapande syfte. Platserna som valts ut har historiskt sett haft problem med otillåtet användande av fyrverkerier.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Anna Johansson berätta om riskerna med fyrverkerier i klippet ovan. Foto: SVT

Här sker den tillfälliga kameraövervakningen:

  • Hässleholm, centrum och Ljungdala
  • Kristianstad, centrum, Charlottesborg, Österäng och Gamlegården
  • Bromölla, centrum
  • Karlshamn, centrum
  • Ronneby, centrum, Hjorthöjden och Älgbacken
  • Karlskrona, Fisktorget, Mellanstaden och Kronotorp

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.