Polisen i LPO Karlshamn, som täcker Karlshamn, Sölvesborg, Olofström och Bromölla, har genomfört 116 trafikkontroller Foto: Johan Nilsson/TT

Resultat efter trafikkontroller: 1 036 trafikbrott

Uppdaterad
Publicerad

Många böter, narkotikabrott och omfattande jobb med motorburna buskörare. Det är det dominerande resultatet av trafikpolisens kontroller de senaste fem månaderna. Totalt 1 036 trafikbrott har hanterats av LPO Karlshamn.

Polisen i LPO Karlshamn, som täcker Karlshamn, Sölvesborg, Olofström och Bromölla, genomförde 116 stycken trafikkontroller sedan mars. Kontrollerna har varat i 20 minuter vid varje tillfälle.

– Vi har använt oss av metoden väldigt länge. Man ser att det ger mest effektivt resultat, säger George Nilsson, trafikpolis i Karlshamn och Olofström.

Utöver trafikkontrollerna kontrollerades även 290 fordon.

Tillåtande vårdnadshavare

516 ordningsböter utfärdades och 204 narkotikabrott toppade den sammanställda listan av trafikbrott, men på Facebook skriver polisen att det även är ett omfattande arbete med att stoppa trafikstörande körning.

– Vi vill visa allmänheten och våra medborgare att vi jobbar med de här frågorna. Vi vet att det finns många åsikter och tankar kring detta. Det kommer in många klagomål om störande motortrafik, både gällande vanliga bilar, men även a-traktorer och mopeder. Det svåra med dessa frågor är att när det gäller ungdomar som buskör, så har vi fått information om att det finns vårdnadshavare som tillåter det och även underlättar för dem i vissa fall. Det försvårar enormt för oss, säger George Nilsson.

Olovlig körning, 103

Rattfylleri under påverkan av narkotika, 85

Narkotikabrott, 204

Beteendebrott i trafiken, 30

Rattfylleri, 29

Vårdslöshet i trafik, 20

Övriga vägtrafiksbrott mot trafikförordningen, fordonsförordningen m.fl. där endast böter ingår i straffskalan, 33

Hastighetsöverträdelse på väg. (Ej ordningsbot på plats), 9

Tillåtit olovlig körning, 7

Ordningsbot (böter), 516

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer