Foto: SVT

Poppis att hyra julgran även i år

Publicerad

Det nalkas jul och även i år kan blekingarna fira med hyrd julgran. Granarna som hyrdes ut förra julen har fått växa till sig och är nu redo för ännu en jul – de som är kvar.

Det var förra året som trädgårdsbutiken kom på idén att precis som i många andra länder hyra ut granar som sedan lämnas tillbaka efter att julen dansats ut. Väl tillbaka på trädgårdshandeln har granarna fått växa till sig under året. Nu har många återvänt för att hyra sin gran även i år.

– Många har blivit döpta av sina familjer och nu står de här och väntar ivrigt på att bli upphämtade, säger Hanna Jurjaks, trädgårdssäljare.

Men alla har inte möjlighet att få tillbaka sin gran denna jul. Bara hälften av granarna överlevde ett angrepp av ett granbarrlus i somras. Den andra hälften har fått bytas ut.

– Men 50 överlevde. Lite taniga och tilltuffsade men ändå vid god vigör, säger Hanna Jurjaks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.