Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona Pride. Foto: SVT

Prideveckan i Sölvesborg och Karlskrona skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Regeringens restriktioner i coronavirusets spår påverkar även Prideveckan i Blekinge. Nu skjuts det upp till slutet av sommaren.

– Paraden i Sölvesborg och Karlskrona kommer att genomföras, men flyttas fram. Senast onsdag hoppas vi kunna gå ut med vilken vecka det blir, säger Sophia Ahlin, ordförande för Karlskrona Pride.

Det var i höstas som idén till en prideparad i Sölvesborg föddes hos Sophia Ahlin, som en motreaktion på att det politiska styret i Sölvesborg tog ett beslut om att prideflaggor inte skulle hissas på kommunala byggnader.

Kommunalrådet i Sölvesborg, Louise Erixon (SD), sa då att flaggning på kommunala byggnader ska ske på ett traditionellt sätt och där ingår inte prideflaggan. Deras beslut att stoppa prideflaggan fick kritik från oppositionen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet