Protesterna gav resultat.

Protesterna gav resultat

Uppdaterad
Publicerad

Protesterna gav resultat – nu stoppar skolpolitikerna den hårt kritiserade omorganisationen på skolan i Fridlevstad.

Beslutet blir offentligt under eftermiddagen.

Den senaste tidens skolturbulens i Fridlevstad ser nu alltså ut att sluta med att den planerade omorganisationen inte genomförs när höstterminen drar igång. Skolan behövde spara 2,2 miljoner kronor och förslaget att införa åldersintegrerade klasser samtidigt som personalstyrkan krymptes fick både föräldrar, elever och lärare att reagera.

Så sent som i går blev det känt att tre av skolans mest erfarna lärare sagt upp sig i protest mot sparpaketet. Tidigare har föräldrar och elever också genomfört en uppmärksammad blockad på skolgården.

Fridlevstadsbråk

I dag träffar representanter för föräldrarådet både skolpolitiker och tjänstemän för att diskutera situationen vid ett sedan tidigare inbokat krismöte, då väntas barn- och ungdomsnämndens ordförande Jan-Olof Petersson (FP) meddela att förändringarna skjuts på framtiden.

Enligt vad Blekingenytt erfar kommer i stället en översyn av resursfördelningssystemet för skolor att göras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fridlevstadsbråk

Mer i ämnet