Det var den 7:e september som 21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds i ett skogsparti i Karlskrona. Foto: Henrik Friberg/SVT

Provskjutning dröjer ytterligare

Uppdaterad
Publicerad

Åtalet för det misstänkta mordet på 21-åriga Emmeli Olsson i Karlskrona dröjer, sedan Nationellt Forensiskt Centrum fortfarande inte kunnat genomföra provskjutningar.

Det har gått snart fem månader sedan den 21-åriga Emmeli Olsson sköts till döds i ett skogsparti i Karlskrona. Men åtalet fortsätter att dröja.

– Vi väntar fortfarande på analyssvaren från Nationellt forensiskt center. Jag har i veckan varit i kontakt med chefen på NFC för att få besked om när det kan vara klart, men har inte fått någon tydlig prognos, säger Ulrika Grenerfors, åklagare i fallet.

Syftet med provskjutningarna är att avgöra från vilket avstånd det dödande skottet avlossades. Den mordmisstänkte 39-åringen har tidigare hävdat att Emmeli av misstag sköt sig själv. 39-åringen är sedan i oktober släppt på fri fot i väntan på åtalet.

Målsägandebiträdet Christer Holmqvist är kritisk till att det dröjer.

– Det är naturligtvis aldrig bra, samtidigt vet vi att det beror på NFC. Att de har mycket att göra, och det kan man inte påverka, säger han.

Nytt vapen i utredningen

Två personer, 39-åringen och en 57-åring, utreds även för grovt vapenbrott för vapnet som användes vid dödsskjutningen. Samtidigt avslöjar åklagaren att ytterligare ett vapen är aktuellt i utredningen.

– Det har under utredningen dykt upp ytterligare ett vapen som ska analyseras. Jag vill inte gå in på detaljer kring vapnet eller när det hittades, men jag kan säga att det inte var på platsen när hon blev skjuten, säger åklagare Ulrika Grenerfors.

Även det vapnet ska analyseras vidare av NFC.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

#falletemmeli

Mer i ämnet