”Rally-SM kommer bli tufft”

Uppdaterad
Publicerad

SM-tävlingen South Swedish rally var nedläggningshotad på grund av buskörning. Problemet ska nu vara löst och tävlingen genomförs till helgen.

På fredag och lördag går South Swedish rally, eller Sydsvenska rallyt som det också kallas, av stapeln runt Karlskrona. Men tävlingen var hotad, när det avslöjades att rallyförare och allmänheten hade plockat ut kartor på specialsträckorna och sedan buskört där, något som stört boende.

De begärde ut dem från länsstyrelsen, vilket är ok enligt offentlighetsprincipen. Men efter att arrangörerna vädjade rallyförare och allmänheten om respekt upphörde det mesta av buskörningen.

– Vi ska skicka in en skrivelse till länsstyrelsen, där vi ber om en ändring, så att man inte kan begära ut kartor, säger Lasse Mattsson, ordförande i South Swedish rally.

Tusentals rallyentusiaster väntas gästa länet och arrangörerna lovar en välarrangerad och svår tävling.

– Det blir tufft, vi har 15 mil krokiga vägar, så det blir tufft, men det ska det bli för det här är inget familjerally precis.

Hur är startfältet?

– Ganska bra, vi har till exempel P-G Andersson, en av Sveriges bästa rallyförare. Tusentals rallyentusiaster väntas gästa länet och arrangörerna lovar en välarrangerad och svår tävling.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer