Foto: Fredrik Sandberg/TT/Karlskrona kommun

Råttor plågar förskolor på Gullberna

Uppdaterad
Publicerad

Förskolorna på Gullberna i Karlskrona har under hösten drabbats av ovälkommet råttbesök. Men samtidigt tror inte förskolechefen att de är värre drabbade än andra.

Söndergnagda golvbrunnar och spillning är några av spåren som råttorna lämnat efter sig på förskolorna Rågrund och Djupeskär på Gullberna under hösten.

– Det är ett återkommande problem varje höst, och jag tror inte vi är värre drabbade än andra här uppe. Samtidigt är det klart att det är obehagligt, och det är ju en sanitetsfråga, säger Gunnar Lindgren, förskolechef.

Karlskrona

Vanligt under hösten

Skadesanerare har den senaste tiden varit på plats på förskolorna för att säkra upp golvbrunnar och avloppsrör och installera råttfällor. Och det är något de fått göra allt oftare under hösten.

– Vi märker att råttorna blir fler och fler, och de söker sig till platser där människor finns. Det enda man som privatperson kan göra är att se till att mat och avfall förvaras där det ska förvaras, och att man inte har för många lågt växande buskar nära huset, säger Henric Ohlsson, platschef på Anticimex i Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet