Bilden har inget med händelsen att göra. Foto: TT

Razzia mot lokal mc-ledare – hade knark och ammunition i hemmet

Uppdaterad
Publicerad

Polisen genomförde under torsdagen en razzia mot en av ledargestalterna i det nybildade Bandidos-anknutna mc-gänget i Blekinge. Stora mängder narkotika och ammunition ska ha beslagtagits, och mannen sitter nu häktad misstänkt för grova brott.

Knappt en månad har gått sedan Bandidos etablering i Blekinge blivit känd. Det handlar om en lokal mc-klubb som knutits till organisationen – och nu sitter en av klubbens ledargestalter häktad för grova brott.

Knark och ammunition

Det var under torsdagen som polis och kronofogde genomförde en razzia i mannens hem. I husrannsakan hittades en mängd narkotika och ammunition, och mannen greps misstänkt för grovt narkotikabrott samt vapenbrott. Kronofogden ska även ha beslagtagit gods ”av betydande värde”, bland annat mannens motorcykel.

– Vi kommenterar inte detaljer. En del är kronofogdens ärende och en är vår och där pågår ju en förundersökning nu. Det är en lång utredningsprocess innan det blir åtal, säger Magnus Bergman, lokalpolisområdeschef.

Häktades under fredagen

Häktningsförhandlingar mot mannen hölls vid Blekinge tingsrätt under fredagseftermiddagen. Mannen förnekar brott, och vad för typ av narkotika det handlar om vill åklagaren inte kommentera i nuläget.

– Jag vill inte gå in på detaljer med tanke på att han förnekar brott, så det är möjligt att vi behöver höra andra personer runt omkring. Nu genomförs en teknisk undersökning, och sedan ska vi höra honom ytterligare, säger Stina Brindmark, åklagare.

Blekinge tingsrätt valde att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för narkotikabrottet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.