Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Annika Mellqvist på Region Blekinge tycker att det är viktigt att kommunerna har en gemensam linje gällande det nya barnahuset. Foto: Sverker Berggren/Region Blekinge

Region Blekinge: För tidigt att säga ja till nytt barnahus

Publicerad

Region Blekinge har haft inledande diskussioner om ett nytt, länsgemensamt barnahus. Men det är för tidigt att säga om ansvariga vill satsa på konceptet eller inte.

SVT Nyheter Blekinge har tidigare rapporterat att Region Blekinge inte har kunnat medverka i barnahus i den mån de själva – och andra aktörer – önskat. På grund av resursbrist har barnläkare och psykolog inte alltid kunnat vara med vid förhör.

När de fem kommunerna nu planerar för ett nytt, länsgemensamt barnahus är regionen delaktig i processen. Men enligt Annika Mellqvist, tillförordnad hälso- och sjukvårdschef för nära vård, är det för tidigt att säga om ett barnahus är den bästa lösningen.

Hör henne utveckla sina tankar i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer