Foto: TT

Regionanställd sexchattade på jobbet: ”Kommer inte att bli återanställd”

Uppdaterad
Publicerad

Efter ett anonymt tips stängdes mannen av från sitt arbete inom sjukvården på tisdagen förra veckan. Tre dagar senare avskedades han med omedelbar verkan.

Mannen stängdes av från sitt arbete efter att hans chefer fått ett anonymt tips om att han på arbetstid ska ha skickat meddelanden med sexuellt innehåll till vad han trodde var en 13-åring.

Maria Arvidsson Karlsson, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör på Region Blekinge uppger att saken kommer att fortsätta utredas, vilket P4 Blekinge var först med att rapportera.

– Han kommer inte att bli återanställd igen. Han har skickat bilder från arbetsplatsen på arbetstid och det är fog nog för att avskedas, säger Maria Arvidsson Karlsson till SVT under onsdagskvällen.

Dömd för sexuellt ofredande

Genom det anonyma tipset fick regionen även kännedom om att mannen dömts för sexuellt ofredande av minderårig i slutet av 2022.

Anledningen var att mannen hade kontaktat och ställt sexuella frågor till en då nioårig flicka. Något han ska ha gjort på arbetstid, rapporterar Sydöstran.

Efter att mannen först stängdes av och sedan avskedades har även en anmälan till IVO gjorts.

I anmälan skriver regionen: ”det underlag som finns visar med all tydlighet att det förekommit gravt olämpliga handlingar som dessutom pågått på arbetstid”.

– Vi hade ingen aning om att han blivit dömd sedan tidigare. Man behöver inte tala om det för arbetsgivaren men så klart det blev mer bekymmersamt när vi fick kännedom om den tidigare domen, säger Maria Arvidsson Karlsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.