Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör smittskyddsläkaren berätta om fredagens publikbeslut. Foto: SVT

Publiktaket i Blekinge kvarstår – max 50 personer på evenemang

Uppdaterad
Publicerad

Publikgränsen på 50 personer ligger kvar i Blekinge. Det meddelade Region Blekinge i dag under en extrainsatt presskonferens tillsammans med länsstyrelsen.

Med anledning av det ökade smittläget av covid-19 höll i dag Region Blekinge tillsammans med Länsstyrelsen Blekinge en extrainsatt presskonferens.

I dag meddelar regionen att publiktaket kommer att ligga kvar på 50 personer vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar såsom lokala kultur- och idrottsevenemang.

– Det är klart att det är besvärligt för kultur- och idrottsvärden. Men vi måste samla våra krafter för att hålla smittan nere, säger landshövding Sten Nordin.

Beslutet gäller en månad framåt och kan därefter förlängas utifrån hur smittspridningen utvecklar sig.

Inga fler lokala restriktioner

Under onsdagen meddelades skärpningar av de allmänna råden i tre regioner – Stockholm, Östergötland och Västra Götland. Sedan tidigare finns också skärpta rekommendationer i region Skåne och region Uppsala. Det handlar bland annat om avstå från att vistas i köpcentrum och på gym och att undvika kollektivtrafik.

Detta är däremot inte aktuellt i Blekinge i nuläget.

– Jag har inte haft någon kontakt med Folkhälsomyndigheten om att införa detta i dag. Huvudskälet till det är att vi än så länge inte har någon större belastning på sjukvården. Men det kan ju komma. Risken är ju överhängande, det kan jag inte förneka, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare i Blekinge.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet