Lars Almroth får lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan.

Rekryteringen av ny sjukhuschef stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Region Blekinges två högsta chefsposter är vakanta på obestämd tid. Det är för att rekryteringen av ny sjukhusdirektör har stoppats.

Efter att förre sjukhuschefen Lars Almroth fick sparken har rekryteringen av en ny pågått fram till nu.

Men Peter Lilja, regiondirektör i Blekinge, ska nu göra en grundläggande analys av administrationen innan han tillsätter en ny sjukhusdirektör. Det kan dröja långt in på nästa år innan den analysen är klar, det skriver BLT.

Både tjänsten som sjukhusdirektör och planeringsdirektör står tills vidare vakanta på obestämt tid. Peter Lilja är tillförordnad hälso- och sjukhusdirektör under tiden.

– Jag ser ingen anledning att kasta ut detta mitt i semesterperioden. Vi kommer att starta upp det igen efter sommaren, säger Peter Lilja till SVT Nyheter Blekinge.

Hur ser organisationen på att det lämnas två chefsposter vakanta?

– Vi har en jättebra dialog om hur vi ska lägga upp arbetet för att hjälpa varandra och för att inte tappa tempo. Vi har en bra framtidstro, säger han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer