Mjällby skolas rektor Ragnhild Hellström känner personligen mest ilska över skadegörelsen inför skolstart. Foto: privat/SVT

Rektorn efter skotthålen på Mjällby skola: ”Blir mest arg”

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder just nu en skadegörelse på Mjällby skola som misstänks vara ett skotthål. Inför skolstarten på onsdag kommer polis att närvara på skolans område – men inte för att öka tryggheten.

– Jag känner personligen ingen oro, jag blir mest bara arg, säger rektor Ragnhild Hellström.

Natten till söndagen utlöstes ett larm på Mjällby skola. Efter att väktarna upptäckt skadan på fönstret kallades även polis till platsen som misstänkte att det kunde röra sig om ett skotthål.

Händelsen rubriceras i nuläget som skadegörelse samt vapenbrott.

– Jag kan inte säga om tekniska undersökningen är klar, men det har öppnats en förundersökning, säger Thomas Johansson, presstalesperson.

Det finns inga misstänkta personer ännu i ärendet.

”Föräldrar och barn ska känna sig trygga”

Ragnhild Hellström är rektor på Mjällby skola och hon känner personligen ingen oro över händelsen. Hon menar att om det skulle finnas en hotbild skulle hon veta om det.

– Detta ska inte få ta överhanden, föräldrar och barn ska känna sig trygga. Jag förstår att det skapar en oro, men jag blir mest arg, säger hon.

På onsdag är det dags för eleverna att återvända till skolan efter sommarlovet. Enligt Ragnhild Hellström kommer polisen att närvara vid skolstarten – men inte för att öka trygghetskänslan, utan för att utreda händelsen vidare.

– Jag litar på polisen och vet att de gör vad som krävs för att gå till botten med detta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.