Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Trots att kommunen bland annat sänkt hastigheten så känner sig rektor Camilla Radovan Movind sig orolig för eleverna i trafiken. Hör mer i klippet. Foto: SVT

Rektorn om trafikproblemen vid Parkdalaskolan i Ronneby: ”600 elever ska lämnas samtidigt”

Publicerad

Det är mycket trafik runt Ronnebys nya skola. Parkdalaskolan invigdes för snart ett år sedan och när över 600 elever ska ta sig till skolan på morgonen så är det jobbpendlare, lastbilar och föräldrar som ska lämna sina barn.

– Det är klart man är orolig för elever som är ute i trafiken, säger rektor Camilla Radovan Movind.

Parkdalaskolan är en skola med årskurserna 4-9 och ligger vid ett industriområde. Redan innan den byggdes fanns kritik mot att eleverna skulle utsättas för tung trafik från de kringliggande fabrikerna samt jobbpendlare. Många föräldrar kör aven sina barn till skolan.

– Vi har uppmanat föräldrarna att lämna barnen på olika platser och eventuellt inte lämna med bil utan att eleverna kan gå, Camilla Radovan Movind, som är rektor för skolans 4-6:or.

Trafikvett på schemat

Skolan lägger mycket tid på att utbilda eleverna i trafikvett. Personal har även tagit fram den säkraste gångvägen från barnens tidigare skolor och provgått dem med eleverna för att de ska känna sig säkra.

Trots att kommunen sänkt hastigheten, byggt cirkulationsplats och avlämningsfickor så känner sig rektorn orolig.

– Det är klart man är orolig för elever som är ute i trafiken, det är man på vilken skola man än jobbar på, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.