Annika Myhre har besökt ett 60-tal länder. Foto: Ante Frändén

Resebloggaren reser jorden runt – tycker att Karlskrona är bäst

Uppdaterad
Publicerad

Resebloggaren Annika Myhre har rest i stort sett över hela världen – men Karlskrona har en speciell plats i hennes hjärta.
– Haka inte upp er på att alla resor måste vara utomlands, säger hon.

Annika Myhre driver en reseblogg och sedan ungefär ett år är bloggen hennes huvudsakliga levebröd. Hon kommer ursprungligen från Spjutsbygd ett par mil norr om Karlskrona, staden som har en speciell plats i hennes hjärta.

– Jag tycker att som jag vill ha finns här och så är det så klart hemma. Det är här jag har hela min barndom och uppväxt, ju mer jag reser desto mer tycker jag om Karlskrona, säger hon.

– Det är en stillhet här, du har havet, småstadslugnet och öarna. Jag älskar känslan jag får när jag kommer hit.

Lever nu på bloggen

Att resa är för henne numera både jobb och semester. Hon har hittills besökt ett sextiotal länder och intresset för att resa började redan i unga år. Första resan gick till Australien.

– Efter tvåan på gymnasiet reste jag en månad tillsammans med en kompis och då insåg jag att det var allt jag drömt om. Så fortsatte jag att resa så fort jag hade sparat ihop pengar till nästa resa, säger hon

Att hon också började blogga var mer en ren slump, Det var när hon tillsammans med familjen flyttade till Thailand och skulle bo där i sex månader det blev ett sätt att hålla kontakt med familj och vänner hemma i Sverige.

-Sedan blev det fler och fler som läste så jag fortsatte att skriva specifikt om resor. Nu är bloggen bara om resor, säger Annika.

Vill framhålla Sverige som resemål

Förutom Karlskrona finns det en plats på jorden som betyder mer än någon annan plats för Annika och det är Sturkö. Där tillbringade hon alla sommarlov  när hon växte upp och det är ett ställe hon alltid återkommer till.

– På twitter kan man skriva en personlig biografi om sig själv och där har jag skrivit: ”love the world but Sturkö is my paradise”, och det kommer alltid att vara mitt eget paradis, säger Annika Myhre.

Avslutningsvis bjuder Annika också på lite resetips. Hon tycker att vi inte ska glömma bort Sverige.

– Haka inte upp er på att alla resor måste vara utomlands, utan res mer i ditt eget land och kolla på alla pärlorna som finns runt husknuten, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet