Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
De gick på första rockfestivalen ihop i Olofström -92 – sen dess har bröderna Sidling fortsatt att gå på Sweden Rock tillsammans. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Rockbröderna besökte första festivalen i Olofström – 30 år senare blir det repris i Norje

Uppdaterad
Publicerad

Med sitt gemensamma rockintresse var det självklart att bröderna Sidling skulle gå på Sommarfestivalen i Holje Park, 1992 i Olofström. Det som senare skulle visa sig vara starten på den 30 år långa sagan Sweden Rock.

– Jag kommer ihåg att jag frös under Nazareth, men det var bara att bita ihop. Det var ju så häftigt att de spelade här, säger Paul Sidling.

Den 6 juni 1992 drog lokala skivbutiksägaren Ingolf Persson igång endagsfestivalen i Holje Park i Olofström. En av huvudakterna var Nazareth – som var den då 27-årige Paul Sidlings husgud. På evenemanget drog han med sig sin fem år yngre bror.

– Även då var det en himla trevlig stämning, minns jag. Det var inga bråk eller så då heller, säger Håkan Sidling.

Sweden Rock Festival 2023

Besökt nästan alla upplagor

Redan året efter flyttade festivalen till Bellevueparken i Karlshamn, där den kunde växa sig större. Efter fem år hade även den parken blivit för liten.

Sedan 1999 har rockdagarna gått under namnet Sweden Rock Festival och bröderna Paul och Håkan har nästan besökt alla upplagor i Norje tillsammans.

Egen minifestival i Valje

Till och med under pandemiåren rockade de ihop med sina familjer – då under sin egen minifestival i sommarstugan i Valje.

– Det var därför vi tryckte upp de här tröjorna, det skulle ändå kännas som på riktigt, säger Paul Sidling.

Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sweden Rock Festival 2023

Mer i ämnet